Виробниче навчання 13.03.2020

Доброго дня, мої учні!!!

      Ми з вами розпочинаємо дистанційне навчання на період карантину. У другому симестрі ви здобуваєте кваліфікацію "Офіціант 4 розряду". Я пропоную вам разом зі мною ознайомитись з наступними темами, які повинні ми опрацювати. За допомогою різноманітних посилань та інтернет-ресурсів ви зможете опанувати навички та вміння офіціанта 4 розряду.
Також хочу нагадати, що у вайбері я створила групу №102 НКПЕТЛ, де ви зможете отримати завдання з інших предметів та отримувати різну інформацію для вирішення різних учбових питань.

Перелік тем, які необхідно засвоїти:

  1. Меню та прейскурант. Вивчення меню з вільним вибором страв, денного раціону, скомплектоване меню, меню бенкетів, дитячого та дієтичного харчування. Вивчення прейскуранту.
  2. Обслуговування відвідувачів.Інструктаж за змістом занять, з організації робочого місця і охорони праці під час обслуговування відвідувачів. Зустріч відвідувачів, прийом замовлення, виконання замовлення.Техніка роботи офіціанта з тацею при подачі страв та напоїв.Додаткова сервіровка столу. Подача алкогольних напоїв, розрахунок з відвідувачами. Прибирання використаного посуду, приборів, білизни.
  3. Спеціальні форми обслуговування.Інструктаж за змістом занять, з організації робочого місця і охорони праці під час спеціальних форм обслуговування.Обслуговування осіб, які проживають в готелях, організація харчування в поверхових буфетах, в номерах.Обслуговування іноземних туристів у ресторані готелів  по типу «шведський стіл».
  4. Обслуговування бенкетів і прийомів.Інструктаж за змістом занять, з організації робочого місця і охорони праці під час обслуговування бенкетів і прийомів. Особливості різних видів бенкетів, зокрема: з повним обслуговуванням офіціантами, з частковим обслуговуванням офіціантами. Прийом замовлення і складання меню, порядок розрахунку.Особливості організації і обслуговування бенкет-фуршету, бенкет-коктейлю, бенкет-чаю. Особливості обслуговування учасників бенкету. Подача аперитиву.

 Почнемо працювати з першою темою "Меню та прейскурант".

           Надаю вам методичну розробку урока виробничого навчання та посилання для самостіного опрацювання теми.

Переходимо за цим посиланням:Меню та прейскурант

До вашої уваги відео-матеріали за цією темою:





                 Домашнє завдання:

           Підготувати в електроному вигляді будь-який різновид меню або прейскурант і надіслати мені на мою пошту cvet04ek8117@gmail.com  

Бажаю успіхів!!!






Коментарі

Популярні публікації